logo

Bezuidenhout-West

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Bezuidenhout-West Begroot? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar bezuidenhoutwestbegroot@denhaag.nl. De beheerders van Bezuidenhout-West Begroot beantwoorden je vraag dan zo snel mogelijk!

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op woensdag 3 juni is de uitslag bekend gemaakt. De uitslag staat op de pagina uitslag met daarbij een uitleg hoe de uitslag tot stand is gekomen.

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 22 februari t/m 21 maart 2020 konden alle bewoners van Bezuidenhout-West van 12 jaar en ouder hun favoriete plannen voor Bezuidenhout-West selecteren voor een totaalbedrag van € 20.000,-. Met een persoonlijke stemcode via de post konden mensen op deze site hun keuze doorgeven. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal € 20.000,- bedragen, worden uitgevoerd.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het budget van € 20.000,- wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina uitslag zie je dat de 2 plannen met het hoogst aantal stemmen in totaal € 20.000,- van het budget bedragen.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Indien een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, zal het bedrag via het Wijkcentrum Bezuidenhout-West worden uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een volgende ronde van Bezuidenhout-West Begroot. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Bezuidenhout-West Begroot. Dat zijn wij ook! Eerst gaan we aan de slag met de andere wijken van het stadsdeel Haagse Hout. Daarna gaan we evalueren wat de aanpak per wijk heeft opgeleverd om te kunnen bepalen hoe we verder gaan.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Haagse Hout. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Bezuidenhout-West Begroot. Dat zijn wij ook! Bezuidenhout-West is de eerste wijk in het stadsdeel met een eigen wijkbudget. Op 26 maart is Bezuidenhout Midden Oost gestart met een eigen wijkbudget. Ook Benoordenhout en Mariahoeve in Haagse Hout komen aan de beurt. Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een e-mail naar bezuidenhoutwestbegroot@denhaag.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. Ons team zit paraat om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Login om verder te gaanAnnuleren